Imbolc 1 – 2 februari.

Imbolc en av mina favoriter. Man manifesterar moderjords uppvaknande. Traditionen är ju Celtic och markerar lammningstiden. Tiden är mellan vinter och vår. Så underbart att kunna få fira något denna tid. En tid att välkomna återfödelse och solen. 🖤

Vi firar att ljuset är på väg. Att moderjord återuppväcks från sin vila. Det firas med en festival för Bridget, en wicca gudinna. Hon är eldens, solen och hjärtats gudinna men även healing och poesin. Hon ger fertilitet till landet och dess invånare. 🖤

Tänd vita stearin ljus, som du smörjt in med eteriska oljor, kanel, rosmarin, frankincense eller myrra. Du kan rena och välsigna dina verktyg och göra andra magiska ceremonier. Varför inte göra ett Bridgetkors för beskydd.

Altaret kan man dekorera med vita blommor helst snödroppar, främst vita och gröna ljus, men även röd för elementet, gul för solen. Kristaller, bergskristall, ametist, citrin svart turmalin och obsedan. Det säkert fler. Tillverka ett Bridgetkors för beskydd. Det finns beskrivning på nätet. 🖤

Tänd ett ljus, ”The Flame of Bridget” , önska saker för din familj och dina vänner. Du kan oxå plantera några frön, baka en nötkaka. Man dricker gärna mjölk med honung eller ingefärstee. . 🖤

Det är en glädjens tid, ta det inte för allvarligt utan fira den som du vill. Ha roligt, umgås skratta, läs poesi, måla ja, du vet. 🖤/Lobalia Korpöga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

Stefan Whilde

Författare, homeopat, lärare i homeopati

WargMåne - Spiritatwar

WARGMÅNE Fifilurar- och skriver från Hjärtat - Välkomna in <3 - All Is Love And Magic ! ©Wargmåne

%d bloggare gillar detta: