Häxa/Shaman

Eftersom min blogg om min väg som häxa och shaman börjar här, tänker jag att det första inlägget ska vara lite allmänt om vad det innebär att leva och verka i magins värld. Mina namn är Lobalia Korpöga och Looking Owl.

.

Jag går både häxans och shamanens väg. Det är ingen konflikt för mig, snarare ett komplement. Det ger verktyg till vår yttre verklighet och vårt inre. Det ger mej fler pusselbitar när jag arbetar. Jag är oerhört tacksam över att ha fått nycklar och tillgång till denna värld.

Jag arbetar även med Reiki healing och som medium på Tarotguiderna. Där siar jag med tarotkort, oracelkort, runor och pendel. Den som vill kan få Reiki healing under tiden. Ett fantastiskt arbete där jag verkligen känner att jag kan bistå och hjälpa till.

Häxan Lobalia Korpöga ser på världen i sina grundelement och dess energier. Alla energier går att påverka och det ingår i vårt arbete att sprida kärlek och att skapa balans. Om man vill ha en bättre värld kan man inte bemöta hat med hat. Man ska vara noga med vilken varg man matar.

I min grupp av häxor, följer vi Livets Cirkel, som vår ”häxmor” Kristina Wargmåne praktiserar. Det är ett årstidshjul där varje årstid och dess högtider har sina egna uttryck och innebörder.

Moder Jord är mitt nav. Här hämtar jag kraft och håller mig jordad. Jag ser mig som ett med Universum inte frånskild. Det vore ju konstigt om allt som finns på vår planet, ingår i olika ekosystem, förrutom vi. Många människor anser ju tyvärr att jorden är till för dom att utnyttja och skövla. Ingen tanke här, om sju generationerna, dvs ett hållbart samhälle.

När jag ska göra en ritual, det kan t.ex vara en fullmåne ritual eller ett healing uppdrag kan jag ibland använda mig av våra nordiska gudinnor. Dessa kan vara till hjälp av när man öppnar sin cirkel för att få hjälp och beskydd under ritualer. Jag kan använda mig av olika arketyper beroende på vad jag vill uppnå.

Första gången jag kände av styrkan i vårt nordiska arv, våra gudar och gudinnor var när vi skulle hitta 5 stenar. Dessa stenar skulle vi skapa kontakt med och be om att få ngn form av meddelande. Det är en vanlig form inom shamanens värld att med hjälp av trumman skapa kontakt eller färdas inom de olika världarna. Det finns många likheter mellan vår vikingatro på asagudar och den ryska Altaiprovinsens shamanism.

Jag har alltid gått med ”öppna ögon”. Känt tillhörighet med Moder Jord. På gott och ont. Varit en fri solitär häxa som nu hittat hem. När jag en dag tröttnat på att göra allt själv. När jag uttalade att jag minsann skulle hitta likasinnade. Tjoff kom Kristina in i mitt FB-flöde och på den vägen blev det. Blessed be och HäxVäx

Stefan Whilde

Författare, homeopat, lärare i homeopati

WargMåne - Spiritatwar

WARGMÅNE Fifilurar- och skriver från Hjärtat - Välkomna in <3 - All Is Love And Magic ! ©Wargmåne

%d bloggare gillar detta: