Nordiska Gudinnor

Audhumbla Freja Nerhus Saga Skade

Audhumbla

Audhumbla bor i Ginnungagapet,och är en del av rymden, det ursprungliga, vägvisaren till Ginnungagapet. Platsen där allt kan försvinna och börja om. Audhumbla bär på all visdom,´och gammal kunskap. Hon är urkon ur vilka alla släkten är födda. Våra förmödrar och alla band bakåt i tiden.Ur hennes spenar flödar 4 mjölkfloder över himlarna och bildar frusna mjölktoppar som lyser över vårt himlavalv. ”The milky Way” Mjölken göder allt från galaxer till allt som föds, hon när hela skapelsen. Du kan frigöra dej själv med hjälp av Audhumbla.

Freja

NerthusJordens moder i Norden

Har spårats till tidiga bronsåldern.och dyrkades av fiskare, bönder och jägare. .Hon var kraften som väkte våren till liv. Hon färdas i en vagn dragen av heliga kor.

Hon kommer från gudaätten vaner. Vanernas hem låg på jorden och deras gudomliga boning var Vanaheim. ”De var dom som bestämde människornas livslopp och som följde dem till dödens nya liv. Födas för att dö och dö för att födas” /Jordens moder i Norden av Birgitta Onsell

Saga och Oden

Saga, hon som ser. Är en asynja, gudinna. Hon bor vid Sökkvabäck, den sjunkna bäcken. Där hon sejdar, ser in i framtiden. Om du möter henne där, kan du se dej själv i hennes vattenspegel. Saga betyder att se men kan även tolkas som segja ”tala” och släkt med ordet saga ” berättelse.

Saga och Oden är vänner. När han kommer till Sökkvabäck dricker hon och Oden härliga drycker ur gyllene kärl. Hon kan mycket väl vara hans älskarinna.

Skade

Skade är en jättinna, dotter till Tjatse. Hon gifte sig med Njord, de försökte leva ihop men Skade längtade till bergen, fjällen, snön och skidåkning. Där skidade hon fram med pilbåge och sina vargar. Njord längtade till kusten. Så de är särbo.

Om du ska gå i Skades fotspår är du alltid beredd på att allt kan hända. Du lämnar inget åt slumpen. Planerar dina projekt noga. Du vet vem du är och tar för dej av det bästa.

Stefan Whilde

Författare, homeopat, lärare i homeopati

WargMåne - Spiritatwar

WARGMÅNE Fifilurar- och skriver från Hjärtat - Välkomna in <3 - All Is Love And Magic ! ©Wargmåne

%d bloggare gillar detta: